Termelésirányítás modul

Termelésirányítási alaprendszer

Gyártási darabjegyzék – Bővített csomag
Darabjegyzékek létrehozása és elszámolóár számítása. Az összes többi termelésirányítási rendszerelem konfigurálásához szükséges.

Gyártási rendelések –
Bővített csomag
A rendszerelemmel gyártási rendelések hozhatók létre és kezelhetők, amelyekre a felhasználás és a készletrevétel könyvelhető. Egy gyártási rendelés létrehozása után kiszámíthatók a nettó szükségletek az adott gyártási rendelés alapján. A Gyártási endelések rendszerelem az automatikus tervezés helyett használható manuális ellátástervező eszközt tartalmaz. A Rendeléstervezés ablakban elérhetők azok az információk és eszközök, amelyek az eladási sorok alapján a manuális igénytervezéshez, majd a különböző típusú ellátási rendelések közvetlen létrehozásához szükségesek.

Rugalmas gyártás

Rugalmas gyártás – Bővített csomag
Ez a rendszerelem lehetővé teszi a Rugalmas gyártás, az Ellátástervezés és a Kapacitástervezés rendszerelemek használatát.

Verziókezelés – Bővített csomag
A gyártási darabjegyzékek és művelettervek több különböző verzióban is létrehozhatók és kezelhetők. A művelettervek több verzióban történő beállításához a Kapacitástervezési alapmodul megvásárlása szükséges.

Ellátástervezés

Ellátástervezési alapmodul – Bővített csomag
Anyagszükségletek tervezése az igények alapján, a termelési vezérterv (MPS) és az anyagszükséglet-tervezési (MRP) módszer támogatásával.

A rendszerelem a következőkre alkalmas:

  • Gyártási és beszerzési rendelések automatikus létrehozása.
  • Intézkedési üzenetek az ellátás és az igények gyors és egyszerű kiegyenlítéséhez.
  • Folyamatos és szakaszos időtervezésű MRP módszer támogatása.
  • Saját újrarendelési elv beállítása a cikkekhez, valamint annak rögzítése, hogy az egyes cikkeket a vállalat maga gyártja vagy külső féltől szerzi be.

Igény-előrejelzés – Bővített csomag
Az egyes cikkekre vonatkozó igény előrejelzése.

Kapacitástervezés

Kapacitástervezési alapmodul – Bővített csomag
A gyártási folyamatban a kapacitások (műhelyek) is kezelhetők. Művelettervek állíthatók be, amelyek a gyártási rendeléseken és az anyagszükséglet-tervezés során is használhatók. Megjeleníthető a kapacitások terhelése és feladatlistája.

Véges terhelés – Bővített csomag
A kapacitáskorlátos erőforrások véges terhelése nyilvántartható. A kapacitáskorlátok figyelembevételével a műhelyekhez nem lehet több munkát hozzárendelni, mint amennyit egy adott időszakban várhatóan képesek elvégezni. Egyszerű, optimalizálás nélküli eszköz. A Véges terhelés és a Rendelési ígéretek rendszerelem együtt lehetővé teszik a rendszerben az Ígérethez alkalmas (CTP) dátum számítását.

Gépcsoportok – Bővített csomag
Gépcsoportok kezelése kapacitásként a gyártási folyamatban.

Gyártás/Termelés

Updated on 2017-02-09T14:01:09+00:00, by Polonyi Mariann.