Dynamics NAV bevezetése a Thermo-csoport leányvállalatainál

Microsoft Dynamics 365 Business Central thermo-logo

„A Dynamics NAV lehetőséget biztosít a különböző termékkörrel rendelkező tagvállalatok egy adatbázisban történő működésére, és a gyártással kapcsolatos tevékenységek támogatására, a könyvelésre és készletek kezelésre.”

Partner neve:Thermofoam Kft.
Iparág:Csomagolóipar
Létszám:71 fő
NAV verzió:Microsoft Dynamics NAV
Bevezető partner neve:Ecobit Consulting Kft.
Bevezetés éve:2007

A Thermo csoport 2007-ben vezette be a Microsoft Dynamics NAV rendszert, amelyben jelenleg a vállalatcsoport 6 vállalatot kezel. A vállalatok a csomagolóiparban működnek, a legnagyobb árbevételű, a Thermofoam Kft. 2001 óta csomagolóanyagok gyártásával foglalkozik.

A csoport tagjai építőipari, elektronikai, vegyipari és gyógyszeripari célokra állítanak elő korszerű és környezetbarát csomagoló termékeket és hőszigetelő anyagokat. Sok éve használják az Ecobit által fejlesztett modulokat és egyedi fejlesztéseket, és 2014-ben az Ecobit segítségével vonták össze a tagvállalatok működését a Dynamics NAV rendszerben.

Microsoft Dynamics 365 Business Central thermo

Az üzleti probléma

A vállalatcsoport vezetői és tulajdonosai szerették volna a vállalatcsoport tagjait egy rendszerben egyszerűen és átláthatóan kezelni, amihez a bevezetésre kerülő rendszernek támogatnia kellett a többvállalatos működést. Ezen kívül a rendszernek támogatnia kellett a gyártási, könyvelési és készletkezelési funkciókat, amik a mindennapi működéshez elengedhetetlenek.

A Megoldás

Így esett végül a cégcsoport választása a Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerre. A Dynamics NAV lehetőséget biztosít a különböző termékkörrel rendelkező tagvállalatok egy adatbázisban történő működésére, és a gyártással kapcsolatos tevékenységek támogatására, a könyvelésre és készletek kezelésre. Az eladásokat és a beszerzéseket is tudják a vállalatok a rendszerből kezelni, ezek a modulok kerültek bevezetésre a Thermo-csoportnál az évek során.Emellett az Ecobit által fejlesztett házipénztár modul, és a banki kommunikációs interfész is bevezetésre került a rendszerbe. Ezek segítségével a pénzügy működése még gördülékenyebbé és hatékonyabbá tudott válni.

 

További fejlesztések

Az iparág követelményeink megfelelően egyedi fejlesztésekre is szüksége volt a cégcsoportnak. Az Ecobit által fejlesztett termékdíj modul az iparági szabályozás miatt a csomagolóipari eladások és beszerzések esetén fizetendő csomagolási termékdíj kiszámításához és kezeléséhez nyújt segítséget. Szükséges volt továbbá az EDI elektronikus számlázáshoz egy EDI számlázó modul fejlesztése is, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy elektronikus számlákat küldjenek és fogadjanak az EDI kommunikációt használó partnerekkel.

 

Microsoft Dynamics 365 Business Central thermo2

Az Ecobit, mint partner

Az Ecobit, mint a Thermo-csoport partnere, különböző informatikai szolgáltatásokat nyújt a cégcsoportnak. Az elmúlt években a Dynamics NAV rendszer upgradeje és fejlesztése mellett támogatást is biztosít, valamint a cégcsoport weboldalát is az Ecobit üzemelteti. Az Ecobit 2003 óta Microsoft partner, és 1992 óta foglalkozik szoftverfejlesztéssel. Dynamics NAV megoldásait és fejlesztéseit használják a csomagolóipar mellett például a kereskedelemben, szállítmányozásban és a mezőgazdaságban, ügyfelei közé tartozik a Bau-Trans Kft., a Controlsoft Kft., a Garzon csoport, a Kalendart Kiadó Kft. és a Mitcham Europe Kft.