2018-tól indul a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz bekötött online számlázás!

Az online pénztárgépek bekötéséhez hasonlóan, hamarosan az elektronikusan kiállított számláknak is be kell érkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.

Az Ön vállalatirányítási rendszere készen áll erre a kihívásra?

A KKV-k számára ajánlott Microsoft Dynamics NAV rendelkezni fog ezzel a fejlesztéssel, így felkészülten várja a 2018.07.01-i határidőt, mely után minden 100 000 Ft ÁFA értéknél nagyobb számlának, elektronikus formában be kell érkeznie az adóhatósághoz. A korábban meghatározott 1 000 000 Ft-os értékhatár 100 000 Ft-ra történő csökkentésével vélhetően Nemzeti Adó és Vámhatóság tovább erősíti a feketegazdaságban tevékenykedők adózási hajlandóságát. A hozzájuk beérkező elektronikus számlák így már összekapcsolhatóvá vállnak az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel (EKÁER), illetve a beérkező adatokat kockázatelemzésekhez és az ellenőrzéséknél is felhasználhatják.

Az adóhatóság informatikai fejlesztésekkel készül a megnövekedő adatmennyiség kezelésére. Ha nem elégedett ERP rendszerével, vagy rugalmatlan és nem alkalmas a fejlesztésre, akkor ne vesztegesse idejét kétes megoldásokra.

Váltson Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerre és kerülje el az adóhatóság büntetését! Higgye el hosszú távon megtérül a befektetése.

Polónyi Mariann

Polónyi Mariann

Értesüljön legfrissebb tartamainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!