Pénzügyek – csak egyszerűen ERP rendszerrel!

Sok olyan, ígéretes szoftverrel találkoztunk már, amelyik ugyan hasznos szolgáltatásokat nyújtott, de a kipróbálás során kiderült, hogy alkalmazása hazai környezetben komoly akadályokba ütközik. A vállalati alkalmazások közül az ERP (vállalatirányítási) szoftvereknek kell a legkomolyabb vizsgákon átesniük, hiszen ezek moduljaival a szervezet legkülönbözőbb részlegeiben dolgozók, partnerek, beszállítók stb. kerülnek kapcsolatba.

Dynamics 365 Business Central - növekedjen okos döntések meghozatalával

Különösen magasak a követelmények a vállalati pénzügyeket támogató szoftverekkel szemben, hiszen azoknak meg kell felelniük az helyi adózási és egyéb pénzügyi előírásoknak.

A Microsoft közepes vállalatokra szabott ERP rendszere, a Microsoft Dynamics 365 Business Central azok közé a szoftverek közé tartozik, amelyik kitűnően megfelel ezeknek az elvárásoknak. Miközben a beszerzéstől a projektvezetésen át az értékesítésig a vállalati munka számos területét támogatja, rendkívül fejlett pénzügyi modullal is rendelkezik. Fontos ezt hangsúlyozni, mivel éppen ez utóbbi feladatkör az, ami a legnagyobb kihívás elé állítja a hasonló rendszereket.

Magyar nyelvű felület

Sok, egyébként kitűnő szoftver azért nem tud elterjedni a hazai piacon, mert csak angol kezelőfelületekkel rendelkezik. Sajnos még a nemzetközi vállalatoknál sem biztosítható, hogy egy komplex, többek által használt rendszer valamennyi felhasználója kellő szinten értsen angolul.

A Dynamics 365 Business Central – sok más Microsoft termékhez hasonlóan – kitűnően “beszél” magyarul. Ez nemcsak a szoftver felületeire, hanem a támogató anyagokra (kézikönyv, súgó) is érvényes.

Dynamics 365 Business Central - Kösse össze vállalatát bárhol és bármikor

Speciális, hazai követelmények

Egy vállalat működése során számtalan jogszabályt, előírást, kell betartani, sokféle szabványnak kell megfelelni. Érthető tehát, hogy csak azok a szoftverek alkalmasak a vállalati működés támogatására, amik ezeknek az elvárásoknak hiánytalanul megfelelnek.

Az ÁFA (általános forgalmi adó) bevallások elkészítése idő- és erőforrás-igényes munka. Szoftverrel csak akkor gyorsítható, ha az tökéletesen fel van készítve a hazai környezethez. A Dynamics 365 NAV lokalizációjával a Microsoft már bizonyította, hogy tökéletesen képes igazodni a magyar pénzügyi rendszerhez. Az azt felváltó Dynamics 365 Business Central pénzügyi modulja nemcsak az ÁFA bevallás elkészítésében segít, de tökéletesen kezeli a 2013. januárja óta kötelező XX65M részletes jelentéskészítő nyomtatványt is. A bevallás és a jelentés elkészítésével és automatikus elküldésével a Business Central tehermentesíti a cége munkatársait, minimalizálja a hibás kitöltés és az ebből adódó bírságok lehetőségeit is.

Számlázás egyetlen gombnyomásra

Az árajánlatok írása, a számlák kiállítása, azok egyeztetése a beérkezett utalásokkal rengeteg munkát és figyelmet igényel. Mindez hagyományosan több rendszer használatával történik. A rendszerek közti ugrálás nemcsak időigényes, fárasztó, de számos hibaforrást is rejt magában. Egy, a vállalkozására szabott ERP mindezt egyszerűen, központosítva végzi el. A Dynamics 365 Business Central gyerekjátékká teszi a korábban sziszifuszi folyamatokat.

A Business Central pénzügyi modulját használva úgy írhat ajánlatot, állíthat ki számlát, hogy közben ki sem kell lépnie az ehhez és egyéb munkáihoz használt Outlookból. A Dynamics 365 az alkalmazott magas szintű integrációnak köszönhetően képes összehangolni az ajánlatadást, a számlázást és a beérkezett számlák ellenőrzését.

Írásunkban csak a Microsoft közepes vállalatokra szabott ERP rendszerének néhány kiemelten fontos tulajdonságát emeltük ki.

Picture of Polónyi Mariann

Polónyi Mariann

Értesüljön legfrissebb tartamainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!