Termelésirányítás a Business Central segítségével

A termelésirányítás rendkívül bonyolult folyamat, ami komoly napi, heti, havi tervezést igényel. Ma már nem elegendő a maximumot kihozni a rendelkezésre álló erőforrásokból, a versenyképességhez elengedhetetlen a gyors piaci változások rugalmas követése is. Ez hagyományos eszközök, módszerek segítségével már nem lehetséges. A Microsoft Dynamics 365 Business Central szerencsére a gyártásban és a termelésirányításban is támogatja a vállalkozásokat.

Business Central - Navision - microsoft dynamics nav - termelésirányítás blogcikk - termelés

A Business Central “Manufacturing” modulja – a “Premium” csomag része – gyártás korábban elképzelhetetlen hatékonyságát és rugalmasságát teszi lehetővé.

Hogyan segíti a Dynamics 365 a gyártáselőkészítést?

A korszerű gyártás csak megfelelő előkészítéssel lehetséges. A Business Central Manufacturing modulja segítségével egyszerűbbé válik a darabjegyzék (BOM) összeállítása, az adott munkához szükséges dolgozók és gépek kiválasztása.

A gépkezelők és a gépek gépközpontként (machine center) jelennek meg a rendszerben, amik azután munkaközpontokba, illetve munkaközpont-csoportokba szervezhetők. Ennek köszönhetően még a legbonyolultabb munkafolyamatok is rugalmasan, egyszerűen kezelhetők.

Business Central - Navision - microsoft dynamics nav - termelésirányítás blogcikk - vállalatirányítás

Tervezés szimuláció segítségével

A Business Central segítségével akkor is felmérhető a gyártás költsége, időigénye, ha valódi megrendelés nem történik. A szimulált környezetben, a megadott alapadatok alapján a rendszer kiszámítja a gyártás idejét és annak becsült költségét. Fontos segítség ez a tervezési fázisban és nagy segítség a K+F részleg munkatársai számára is.

Gyártás tervezése a Business Central segítségével

A Manufacturing modul a tervezés során messzemenően figyelembe veszi a kereslet és a kínálat adatait, ezek elemzésén alapulva javaslatot tesz ezek kiegyenlítésére.
A Dynamics 365 Business Central többféle tervezési módot is támogat:

Business Central - Navision - microsoft dynamics nav - termelésirányítás blogcikk - vállalatirányítási rendszer

Lean gyártási folyamat a Business Central használatával

A Business Central Manufacturing modulja által nyújtott pontos tervezés támogatja a lean gyártási folyamatot is. A lean alkalmazható akár egy olyan, vegyes módban működő környezetben is, amely kombinálja a különböző ellátási, termelési és beszerzési stratégiákat. A lean gyártás architektúrája a Dynamics 365 -ben gyártási folyamatokból, aktivitásokból és Kanban szabályokból áll össze.

A gyártás összetett folyamat, aminek során számtalan igény, feladat merülhet fel. A Microsoft Dynamics 365 Business Central sokféle módon, a helyi igényekhez gyorsan alkalmazkodva tudja ezt segíteni.

Rövid írásunkban csupán a néhány megoldást tudtunk a számtalan lehetőség közül felvillantani.

Picture of Kovács Lajos

Kovács Lajos

Értesüljön legfrissebb tartamainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!